Gastgezin worden?

Wij zijn op zoek naar gastgezinnen, een leuke, vrijwillige, maar vooral verantwoordelijke taak.

Ben je bereid om een hond de voorbereiding te geven op een gouden mandje bij een liefhebbend adoptiegezin en bent je bereid de hond in zijn/haar eigen tempo wegwijs te maken in bijvoorbeeld het leren alleen zijn, de basiscommando͛s, misschien zindelijk worden, en heb je daar voldoende tijd en geduld voor? Dan zoeken we jou!

Het is een intensieve taak, maar zeker ook een hele dankbare taak. Want met jouw hulp en begeleiding wordt een hond begeleid naar een gouden mandje, hebben potentiele adoptanten de mogelijkheid om eerst op ͚kraamvisite͛ te komen alvorens ze besluiten de hond te adopteren, waarbij de match tussen baas en hond meteen duidelijk is, wat de kans op een geslaagde adoptie zeker vergroot! Het is vooraf niet te zeggen hoe lang een hond in opvang zal blijven. De ene hond zal snel geadopteerd zijn, de andere hond zal hier wellicht langer voor nodig hebben. Dit hangt natuurlijk allemaal samen met de mate van interesse in de hond vanuit potentiele adoptanten maar uiteraard ook van de hond zelf, en hoe snel hij/zij gewend is aan het leven in een gezin.

Heeft u voorkeur voor bijvoorbeeld pup/reu/teef, of wellicht zelf specifieke rassen (Podenco / Bodeguero), geeft u dit dan graag aan, dan houden wij hier zeker rekening mee met het voorstellen van opvanghonden wanneer deze klaar zijn om op reis te gaan naar NL/BE. Enige kennis van honden en hun opvoeding is een pre.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger, of meer informatie: stuur dan een pb naar deze pagina, of naar hdmvrijwilligers@outlook.com