Huisbezoeker worden?

 

Als huisbezoeker word je door ons benaderd om een voorcontrole te doen bij een gezin wat zich bij ons heeft aangemeld als potentieel adoptiegezin, of opvanggezin. Je gaat dan op huisbezoek bij het gezin, beoordeelt de huiselijke situatie, de omgeving waar de hond in terecht zal komen, en of het de juiste match zal zijn tussen hond en baas/gezin. Vervolgens koppel je jouw bevindingen terug aan de coördinator huisbezoeken, waarna de aanvraag voor adoptie/opvang verder zal worden behandeld door het bemiddelingsteam (bij adoptie) cq opvangcoordinator (bij opvang).

Na adoptie zullen de contacten door het nazorgteam onderhouden worden, waarbij het mogelijk is dat wij graag ook een nazorg huisbezoek willen laten doen. Indien mogelijk zullen we je hiervoor dan ook benaderen.

Voor elk contactmoment verzoeken wij een verslagje te maken, en deze te versturen naar de coördinator nazorg.
Deze monitoring is belangrijk om in geval van vragen van de adoptant, of wat lastigere gewenning van de hond begeleiding te kunnen bieden waar nodig. Want bij Happy Dog Maspalomas staan wij ook na adoptie klaar voor de gezinnen en bieden wij een helpende hand waar nodig en waar mogelijk.

Naar wie zijn wij op zoek?
Iemand die het leuk vindt om op vrijwillige basis een belangrijke spil in de organisatie te zijn, want huisbezoeken zijn ontzettend belangrijk om een beeld te krijgen van het gezin wat interesse heeft om een hond te adopteren cq op te vangen.

Belangrijk daarbij is om te beseffen dat de honden vanuit de opvang vaak nog geen huiselijke situatie gewend zijn, zindelijkheid in het begin vaak nog getraind moet worden, en de hond aan veelal de meeste nieuwe situaties in zijn nieuwe gezin nog zal moeten wennen. Aan de huisbezoeker de taak om dit ook met de adoptanten bespreekbaar te maken, om zo niet voor vervelende verrassingen te komen te staan, als de hond niet binnen een week gewend is en meedraait in het gezin. Dit zal per hond verschillen, de ene is met een dag gewend, de ander doet hier soms wel maanden over. Leeftijd van de hond en de voorgeschiedenis die wij vaak niet kennen spelen hierin uiteraard een grote rol.

Ben je in bezit van eigen vervoer, computer en internet?
Beschik je over een gezonde dosis mensen kennis?
Heb je ervaring met vrijwilligerswerk op het gebied van honden, cq ervaring met hondenrassen/gedrag, heeft dat absoluut een pre.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger, of meer informatie: stuur dan een pb naar deze pagina, of een email naar hdmvrijwilligers@outlook.com