Hoe het avontuur begon

71135471_602091306861747_129825866241802

In 2011 heeft zij haar droom verwezenlijkt en heeft zij op haar eigen terrein in de bergen bij Maspalomas haar rescue gebouwd. Een veilige haven voor ongeveer 50 honden. ‘s Nachts een nachthok met een nachthuisje, een mand, warme dekens en speelgoed en overdag 7 mooie, grote speelplaatsen met speelgoed en zon en schaduwplekken en rustplaatsen.

Na samenwerking met een aantal organisaties om haar honden te begeleiden naar een gouden mand in Nederland en België, is in 2016 een eigen verlengstuk ontstaan van Happy Dog Maspalomas in Nederland. Eén organisatie, verankerd in Gran Canaria en Nederland waardoor honden van redding tot ver na plaatsing in verbinding staan met HDM en gevolgd worden.

Weggegooid als oud vuil

Veel honden worden zonder pardon op straat gezet, losgelaten in de bergen, in putten gegooid, gebruikt als voer voor andere honden,en of als oefenmateriaal voor hondengevechten of gedumpt in de perrera,’s ook wel dodingstations genoemd.
Perrera’s zijn gemeenteasielen waar de honden onder vreselijke omstandigheden worden ondergebracht.

De honden worden bij elkaar in een te klein hok gezet, waardoor er gevechten ontstaan met alle gevolgen van dien (Amputaties, verwondingen tot de dood aan toe).
Ziektes (diarree, giardia, parvo, corona en alle andere ziektes) en sterfgevallen zijn aan de orde van de dag, de verzorging van de dieren is minimaal.

Honden die zorg nodig hebben (ontstoken ogen, gebroken pootjes, zieke lijfjes, amputaties, slechte gebitten) worden niet behandeld. De honden worden verwaarloosd en hun leven in de perrera is niets meer dan 24 uur per dag opgesloten zitten achter tralies. En als er niemand voor ze komt volgt onherroepelijk euthanasie.

happy-dogs-slide1
honden-achter hek

De geluksvogels

Soms zijn er ruimdagen en worden er veel honden op één dag geëuthanaseerd omdat er ruimtegebrek is en er dus plaats moet worden gemaakt. Het is te triest voor woorden, maar wel de werkelijkheid! Helaas is dit toegestaan door de overheid. Aangifte doen heeft daarom totaal geen enkele zin.

De honden die binnenkomen uit de verschillende situaties (gevonden, bevrijd, uit dodingsstations gehaald, bij jagers vandaan, via bevriende dierenartsen) worden nagekeken, gewogen, gemeten en wordt de eerste zorg gegeven. Dan wordt er een behandelplan opgesteld samen met de dierenarts en afhankelijk van de verwaarlozing, beschadiging kunnen de honden vervolgens minimaal een maand bijkomen, hond worden, leren weer te geloven in leven.

chucho_edited

Beter worden, neutralisatie en de ziektes op Gran Canaria.

In de periode dat de honden bij ons in de rescue verblijven worden alle (jong)volwassen honden gecastreerd / gesteriliseerd en worden ze getest met de 4-dex test op: Hartworm, Borrelia, Elrichia en Anaplasma. Wordt de hond positief (dus besmet) getest, dan starten wij direct met de behandeling.

Als de hondjes volledig gezond zijn verklaard door de dierenarts, krijgen ze van ons een Europees paspoort, een chip, de rabiës inenting en de overige inentingen, waaronder ook een kennelhoest enting. Daarna worden ze vrijgegeven voor een adoptie.

Naar huis

Hondjes gaan ofwel direct naar hun gouden mand of maken een tussenlanding in een van de vele zilveren opvangmandjes die Happy Dog Maspalomas in Nederland en België rijk is. Opvangmandjes zijn huishoudens die op vrijwillige basis  hun huis en deur openstellen en zo meehelpen een gouden mandje voor onze honden te vinden.

Ons team

Inmiddels bestaat het team van Happy Dog Maspalomas uit een vaste pool van ongeveer 25 vrijwilligers, waarvan een groot deel al jaren ervaring heeft in de rescuewereld. Daarnaast zijn er nauwe banden met de kliniek in Las Palmas waar een aantal specialisten werkzaam is.


Happy Dog Maspalomas is vanaf oktober 2018 officieel een stichting en is geregistreerd in Gran Canaria.
Sinds april 2020 is de organisatie ook in Nederland een geregistreerde stichting.

Goed werk kost geld

Happy Dog Maspalomas is geheel afhankelijk van steun en donaties.

Goed voer, medicijnen, de dierenarts, electriciteit, water, ongedierte bestrijding, onderhoud van de opvang, vervoer, het reisklaar maken van de honden enzovoorts.
Ook als de honden eenmaal in Nederland zijn gaan de kosten door zolang ze in de opvanggezinnen zitten.

Denk aan neutraliseren, ontwormen, medicaties, verzenden van documenten, vergoeding gemaakte kilometers ..

Het boeken van de vluchten voor de hondjes naar Nederland en het retourneren van de lege benches naar Gran Canaria wordt ook volledig door Happy Dog Maspalomas betaald.

Onze initiatieven

Iedere zaterdag staan we op een rommelmarkt in Gran Canaria met tweedehands spullen.
Ook halen we geld op met spaarpotjes die we bij een aantal bedrijven in Gran Canaria mogen neerzetten.

Op de vrijdagochtenden is het een dolle boel in de rescue tijdens onze koffieochtend (tussen 11 en 13 uur). Het gebeurt regelmatig dat wij van onze bezoekers een donatie krijgen.

We hebben links voor Bol.com en Sponsorlinks, waarbij een klein percentage in geld wordt omgezet en wordt gestort op onze rekening.

We hebben een teaminglink en we hebben onze eigen veiling (inmiddels >800 leden) waar we veel leuke spullen voor gedoneerd krijgen en die we kunnen veilen. De opbrengst komt volledig ten goede aan de hondjes. Ook organiseren wij twee keer per jaar een wandeling / samenzijn waar we ook spulletjes en diensten als fotoshoot “verkopen”.

Scroll naar boven